thegreenery

IJsselmuiden

Kees van de Berg

Kwaliteit voorop

Wij telen markgericht, dat wil zeggen dat we continu proberen om in te spelen op wat de klant vraagt. De kwaliteit van onze producten is daarbij natuurlijk de allerbelangrijkste factor. We leveren tuinbouwkwaliteit in plaats van akkerbouwkwaliteit. Onze visie: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Teelt

Witlof telen doen wij volgens de hydrocultuur methode. Dat wil zeggen dat we planten kweken in het water, waaraan noodzakelijk voedingstoffen zijn toegevoegd. Zo kunnen we eenvoudig en zeer nauwkeurig voedingsstoffen doseren.
De witlof kunnen we oogsten van oktober tot en met mei, de teelt van de slasoorten begint in mei en eindigt in oktober. Zo kunnen wij dus jaarrond werken.

Duurzaamheid

Vanaf 2012 verbouwen we sla op water. We zijn één van de eerste telers in Nederland die op deze manier werken. Door deze teeltwijze kunnen we een schoner product verbouwen en hoeven we minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. Kortom, het is een zeer duurzame manier van telen. We starten met 920 vierkante meter en verwachten op deze oppervlakte zo’n 100.000 kroppen sla per seizoen te kunnen verbouwen. Als deze manier van telen goed bevalt, zullen we ons er steeds verder in verdiepen. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel!
 

Heeft u een vraag of opmerking aan deze teler?

Vul hieronder je overige gegevens in:

Geef hieronder aan waar je interesse naar uit gaat, dan proberen we daar rekening mee te houden!

Je inschrijving is ontvangen.

Bedankt voor de inschrijving.