thegreenery

Rutten

Wim en Rudy Verhage

Wij Rudy en Wim Verhage zijn gespecialiseerd in het telen van witlof, vanaf het zaadje tot aan de witlofkrop. Doordat ons bedrijf midden tussen het teeltgebied van de velden met witlofwortels ligt kunnen we continu een optimale kwaliteit van ons product garanderen. In het voorjaar zaaien we de witlof buiten uit op de velden, om vervolgens in de herfst een volgroeide witlofwortel te kunnen oogsten waarmee we binnen in de trekkerij het gehele jaar rond witlofkroppen produceren.

Team
Samen met ons team van in totaal 18 vaste medewerkers en 4 uitzendkrachten oogsten we machinaal dagelijks het hele jaar door witlofkroppen. Ons bedrijf is Global gap gecertificeerd waardoor we met ons team continu bezig zijn om een product te produceren dat aan alle kwaliteit en voedselveiligheid eisen voldoet .

Teeltwijze
Op het bedrijf begint de drukte medio april wanneer buiten op het veld de witlofruggen klaargemaakt moeten worden, om daarna rond half mei de witlofzaadjes in uit te kunnen zaaien. Het maken van de ruggen en het zaaien van de witlof gebeurt met eigen personeel en machines waardoor er zeer makkelijk het juiste tijdstip gekozen kan worden voor een optimale opkomst van de witlof zaadjes. Doordat het bedrijf midden tussen de witlof velden gevestigd is, kan er tijdens het groei seizoen optimaal ingespeeld worden op de teelt om de kwaliteit te waarborgen.

Medio oktober zijn de witlof zaadjes uitgegroeid tot witlofwortels en worden ze machinaal geoogst van het veld naar het bedrijf. Op het bedrijf worden de wortels machinaal gesorteerd in kuubskisten waarna ze worden opgeslagen in de koeling.
Per week worden er een vast aantal kisten uit de koeling gehaald om zo de witlofwortels te kunnen intafelen, dit intafelen gebeurt met de hand in zogenaamde trekbakken.

Nadat de trekbakken volgezet zijn met witlofwortels worden ze de forceercellen ingereden. In deze cellen worden de witlofwortels op water gezet waarna er in 21 dagen een witlofkrop bovenop de witlofwortel groeit.Om de witlofkroppen te oogsten is er op het bedrijf een geautomatiseerde oogstlijn waarbij de witlof krop van de witlof wortel gesneden, na het afsnijden van de kroppen worden ze gecontroleerd, schoongemaakt, gesorteerd op grootte en verpakt in 5 kg kratjes en/of doosjes.

Visie
Doordat we samen met ons team flexibel,marktgericht en elke dag een vers verantwoord product produceren, kunnen we snel inspringen op de wensen van de klant. Voor in de toekomst vinden we dit belangrijk en zullen dit daarom ook blijven doen.
 

Heeft u een vraag of opmerking aan deze teler?

Vul hieronder je overige gegevens in:

Geef hieronder aan waar je interesse naar uit gaat, dan proberen we daar rekening mee te houden!

Je inschrijving is ontvangen.

Bedankt voor de inschrijving.