thegreenery
Recept

Roergebakken witlof met spek en champignons

Vewijder eventuele lelijke blaadjes van het witlof en snijd het onderste stukje weg. Was de struikjes en laat ze goed uitlekken. Halveer de struikjes in de lengte en snijd ze afhankelijk van de breedte nog twee- of driemaal in de lengte door. Snijd het ontbijtspek in repen. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Halveer ze of snijd ze in vieren. Verhit een wok of koekepan met hoge rand. Schenk de olie in de pan en laat deze goed heet worden. Roerbak hierin de reepjes ontbijtspek 1 minuut. Doe het witlof en de champignons erbij en roerbak deze 2-3 minuten tot de groente enigszins zacht aanvoelt. Breng alles op smaak met een scheutje ketjap.

Soort maaltijd

hoofdgerecht

Aantal personen

2 personen

Bereidingstijd

10-20 min

Heeft u een vraag of opmerkingen over dit gerecht?

Vul hieronder je overige gegevens in:

Geef hieronder aan waar je interesse naar uit gaat, dan proberen we daar rekening mee te houden!

Je inschrijving is ontvangen.

Bedankt voor de inschrijving.